Electric Vehicles
23 Feb 2023

Ηλεκτροκίνηση: Η έξυπνη επιλογή για το περιβάλλον

Όλους μας αφορά η δημιουργία ενός πιο βιώσιμου περιβάλλοντος. Γνωρίζετε όμως πώς μπορείτε κι εσείς να συμβάλλετε στη δημιουργία ενός πιο «πράσινου περιβάλλοντος»;

 

Η επιλογή της μετακίνησής σας, και όχι μόνο, μπορεί να κάνει την διαφορά! Τι πετυχαίνετε όμως με την χρήση ενός υβριδικού ή ηλεκτρικού οχήματος;

 

Μείωση εκπομπής ρύπων

Τα αμιγώς βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, είναι ευρέως γνωστό πως εκβάλλουν το μέγιστο αριθμό ρύπων. Από την άλλη, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, αθόρυβα και υπάρχει η δυνατότητα της στιγμιαίας ροπής όποτε το απαιτήσει ο οδηγός, καθώς εκβάλλουν μηδενικούς ρύπους CO2 με την μέγιστη δυνατή απόδοση.

 

Ευκολία χρήσης

Οι κάτοχοι αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι υποχρεωμένοι να αναμένουν τον κινητήρα να φτάσει στην κατάλληλη κατάσταση, καθώς είναι υποχρεωτικό να υπάρχει η κατάλληλη ταχύτητα στο κιβώτιο για να αποδώσει το όχημα την μέγιστη ταχύτητα. Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη και απλή. Απλά πατάς γκάζι και φεύγεις!

 

Μείωση κόστους

Όλους μας ενδιαφέρει το κόστος ενός αυτοκινήτου, είτε αυτό αφορά στο κόστος συντήρησης, είτε στο κόστος καυσίμου. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το κόστος συντήρησης αποτελεί παιχνιδάκι, ενώ η κατανάλωση καυσίμου είναι σαφώς πιο φθηνή αφού μπορείτε απλά να το βάλετε στην ‘πρίζα’ το βράδυ και να έχετε πλήρη αυτονομία την επόμενη μέρα το πρωί.

 

Μείωση φορολογίας

Η εποχή έχει αλλάξει! Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μείζων θέμα και γι' αυτό οι κυβερνήσεις μεριμνούν προς αυτόν τον σκοπό, προσπαθώντας να συνεισφέρουν και να διαδώσουν προς όλους την προστασία του περιβάλλοντος. Η κύρια πολιτική της κυβέρνησης είναι η φορολογική ελάφρυνση, αφού με αυτόν τον τρόπο οι οδηγοί βρίσκουν ολο και πιο ελκυστική την χρήση ηλεκτρικού αυτοκινήτου, καταλήγοντας να πληρώνουν λιγότερους ή ακόμα και μηδενικούς φόρους. Πληρώνετε λιγότερα, ενώ έχετε περισσότερα. Έτσι, τα τέλη κυκλοφορίας σας είναι μηδενικά ή μειωμένα σε σχέση με αυτά που πληρώνατε ως κάτοχος βενζινοκίνητου ή πετρελαιοκίνητου οχήματος.

 

Περισσότερη αυτονομία

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πέρα από τα λιγότερα τέλη κυκλοφορίας, έχουν και μεγάλη αυτονομία. Τα πλέον εκσυγχρονισμένα αυτοκίνητα έχουν κάλυψη για πολλά χιλιόμετρα. Έτσι, έχετε τη δυνατότητα να φορτίζετε το αυτοκίνητό σας και να πηγαίνετε στον προορισμό σας, χωρίς να σας απασχολεί σε πόσα μέτρα βρίσκεται το επόμενο βενζινάδικο.

Πριν αναρωτηθείτε πού μπορείτε να φορτίζετε τα αυτοκίνητά σας, σας έχουμε την απάντηση. Με κύριο στόχο το δικό σας όφελος και τη δική σας εξυπηρέτηση, μπορείτε να φορτίζετε στις πλέον διαμορφωμένες θέσεις των super market, εμπορικών κέντρων και στα εξειδικευμένα parking που διαθέτουν βάσεις φόρτισης. Αξίζει να σημειωθεί πως τα επόμενα χρόνια θα έχουν δημιουργηθεί βάσεις φόρτισης και στους κεντρικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων, βάσει κυβερνητικών νομοθεσιών.

 

Είστε ακόμα σκεπτικοί ως προς την χρήση ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος; Τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε ένα από τα ηλεκτρικά οχήματα της SIXT για μία μέρα, έναν μήνα ή και περισσότερο! Στόχος της SIXT είναι η μείωση των περιβαλλοντικών ρύπων σε συνδυασμό με την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Μέσω της υπηρεσίας SIXT Rent A Car, SIXT Plus και SIXT Leasing, μπορείτε και εσείς να οδηγείτε το ηλεκτρικό ή υβριδικό αυτοκίνητό σας για τις καθημερινές σας μετακινήσεις.

 

Για να επιλέξετε το όχημα που επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε click εδώ.

 

SIXT: EXPECT BETTER